måndag 9 september 2013

Georgian Main Road

Det är alltid lika spännande att i ett nytt land att se hur vägarnas status är jämfört med hur det ser ut på kartan. Inför dagens cykling hade vi förväntat oss att starta på en liten brant väg (röd tunn väg på kartan) för att sedan något oroliga komma ut på en stor väg med mycket trafik dvs en röd tjock väg på kartan.

Det första stämde fast det var lite brantare än vi trott... Dock hade vi tur och fick lift av två gubbar i en skåpbil! Vi liftade så länge det var uppför men sen när det lutade utför bad vi om att bli avslappta, smart cykling! :)

Tog en georgisk lunch bestående av piroger och öl i staden Tioneti, därefter började "main road" nu visade det sig att statusen inte var namnvart bättre än vad vi haft på eftermiddagen och vi mötte två bilar den första milen! Man ska inte oroa sig i onödan... :) Alla bilister är hittils jättebra och hejjar och vinkar till oss! Det visade sig senare att vägen gick över en dalgång och vi fick kämpa i rullgrus, serpentinsvängar och sol. Vägen ner var nastan jobbigare än upp, 13 km/h höll man när man kände att shit nu går det jäkligt fort! :)

Lift uppför en jobbig backe...

tillsammans med en get :)

Belöning

Bilar samsas med hastekipage

Main road

Hundar, kor, grisar, tuppar, många djur finns det!

Man med åsneekipage

Som sagt alla vinkar och är glada!

Många hus står tomma

Damer utanför affär

Handväska och fjäderfä 

Gammalt hus, det gula tror vi är gasledningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar